İçeriğe geç

Devrekin Neyi Meşhur

Devrek’in neyi meşhur yemek?

Devrek’in meşhur yöresel lezzeti beyaz baklava, 9 Kasım 2023

Devrekten ne alınır?

Ne Alınır? Madenci heykeliDevrek bastonuDevrek simidi İpek kumaşKdz. Ereğli Osmanlı çilek reçeli, kestane balı, çay Cuma manda yoğurdu, cevizli köme, beyaz baklava, fındık, kuzu kestanesi, siyah fındık, 4 satır daha

Devrekte ne yapılır?

Devrek Baston Parkı. Yürüyüş Parkurları… Şeyh Yusuf Ziyaeddin Efendi Türbesi. Mezarlıklar. … 3. Baston Müzesi. Sanat Müzeleri. … Çaydeğirmeni Mesire Alanı, Yürüyüş Parkurları… Yeni Cami. Dini Yerler. … BÜYÜK CAMİ Merkez Dini Yerler. … 7. Hışıroğlu Mesire Alanı. Ormanlar. … 8. Baston Adam Heykeli. Anıtlar ve Heykeller.Daha Fazla Makale…

Baston nerenin meşhur?

“Devrek bastonu sevgi, duyarlılık ve aşkın ürünüdür.” Devrek ilçemiz şeker kamışı üretimiyle ünlüdür. Devrek’te şeker kamışı üretiminin yaklaşık 200 yıllık bir geçmişi vardır.

Zonguldak’ın en ünlü yemeği nedir?

Zonguldak’ın en meşhur yemeklerinden biri olan tirit, bölgede özellikle bayramlarda, kutlamalarda ve benzeri özel günlerde yapılmaktadır. Oldukça doyurucu ve iştah açıcı bir lezzet olan tirit, Zonguldak tatilinizde mutlaka denemeniz gereken özel yemeklerden biridir.

Devrek soyu nereden gelir?

İlçenin Devrek adının Kastamonu ve Bolu illeri arasında geçiş noktası görevi görmesinden dolayı verildiği düşünülmektedir. Bölgede yaşayan en eski kavim Etiler’dir (Hititler) Devrek 14.05.

Devrek bastonu neden?

Bu rivayete göre Ali Ziya Efendi, Mısır’da askerlik yaparken İngilizler tarafından esir alınmıştır. Esareti sırasında İngiliz şemsiyelerini tamir eden Ali Ziya Efendi, giderek baston, baston ve pipo yapımına yönelmiştir. Devrek’e döndükten sonra Devrek bastonları yapmaya başlamıştır.

Devrek nasıl bir şehir?

Doğal güzellikleriyle ünlü Devrek ilçesi, Zonguldak’ın sekiz ilçesinden biridir. Yöresel mutfağı, doğal güzellikleri, köklü tarihi ve sanat eseri olan ünlü şeker kamışlarıyla mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. 1348 yılında Osmanlı hakimiyetine giren Devrek, Ermeni ve Rumların yaşadığı bir yerleşim yeridir.

Çaycuma’dan ne alınır?

Bölgede eşi benzeri olmayan Çaycuma ilçesinden kabak böreğini tadabilirsiniz. Magnet, anahtarlık, açacak, kupa ve biblo gibi hediyelik ürünler satın alabilirsiniz. Ereğli ilçesi; tarihi eserleri, doğal parkları, plajları ve mesire alanlarıyla Karadeniz’in eşsiz yeşil orman manzarasını bulabileceğiniz bir ilçedir.

Devrek pazarı hangi gün?

Türkiye’nin en güzel pazarlarından biri olan Zonguldak Devrek Pazarı. 📌 Kurulum pazartesi günleri yapılmaktadır.

Devrek ne anlama gelir?

Devrek isminin TDK sözlüğündeki anlamı ise şöyledir: Adı Zonguldak iline bağlı ilçelerden biridir.

Devrek’in nüfusu ne kadar?

2022 yılı toplam nüfusu: 27.444 kişi (erkek: 13.653, kadın: 13.791) 2023 yılı toplam nüfusu: 26.312 kişi (erkek: 12.872, kadın: 13.440) 7 Şubat 2024

Devrek bastonu hangi ağaçtan?

Klasik Devrek bastonu tamamen el yapımı bir üründür. Gövdesi kızılcık ağacından, sapı ceviz ağacından yapılmıştır ve gövdesinde genellikle başları sapın etrafına sarılmış iki yılan motifi bulunur.

Baston neyi simgeler?

Başlangıçta, yürüyüş bastonu çobanlar ve gezginler için vazgeçilmez bir araçtı. Hem hırsızlardan korunmak hem de hayvanları bir arada tutmak için mükemmel bir araçtı. Zamanla, adaletin, otoritenin ve yeterliliğin sembolü olarak kabul edildi.

Türkiye’de en iyi baston nerede yapılır?

Tarihe bakıldığında Devrek’te şeker kamışı işlemeciliğinin yüzlerce yıldır yapıldığı ve bunun Devrek’te bölgede eşsiz bir el sanatı olduğu görülmektedir. Yürüyüş bastonları kızılcık, akçaağaç, gürgen, ceviz, çam, gül, muşmula, çınar, kayın, fındık, meşe, kiraz ve porsuk ağaçlarından yapılır.

Devrek Bastonu neden meşhur?

Bolu Sancağı’nın Hamidiye ilçesi Devrek’te baston tekniği Osmanlı döneminde bu şekilde gelişmiştir; İstanbul’da Meşrutiyet döneminde bir Devrek bastonunun 5 altın liraya satıldığı söylenmektedir. Osmanlı beylerinin ve paşalarının da asalet ve güç sembolü olarak baston kullandıkları bilinmektedir.

Höttürme ne demek?

Telaşlanmayın. Zonguldak köylerinde sıkça pişirilen bir diğer çorba da höttürmdür. Su, un, yumurta ve tuz gibi malzemelerle hazırlanan bu lezzetli mezenin özellikle kış aylarında sıkça yapıldığı bilinmektedir.

Kömeç nerenin yemeğidir?

Türkiye’de cevizli sucuk, şuruplu sucuk, pekmezli sucuk, şekerli sucuk, üzümlü sucuk, orcik veya köme olarak da adlandırılır. Türkiye’de Kahramanmaraş, Gümüşhane, Elazığ, Artvin ve çevre illerde cevizlerin üzüm veya dut suyuna batırılmasıyla yapılan bir tatlıdır.

Çaycuma neyi meşhur?

Çaycuma’da mutlaka görülmesi gereken yerler: Filyos Antik Kenti. Karadeniz’in Efes’i olarak bilinen bir yerdir. … Filyos Kalesi. … Kadıoğlu Mozaikleri. … Gavur Ambarı ve Ceneviz Mezarlığı … Çayır Köyü Su Mağarası … Göldağı Tabiat Parkı … Velibaba Tepesi. … Filyos PlajıDaha fazla makale…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir