İçeriğe geç

Cıvıklı Neden Yapılır

Cıvıklı hangi yöreye aittir?

Cıvıklı, Kayseri’nin Develi ilçesine özgü bir pide çeşididir.

Cıvıklı nedir pide?

İlçemizin özel lezzetlerinden biridir. Etin çift bıçak altında doğranması ve etin yağının çift bıçak darbeleriyle eritilmesiyle oluşan etin çamurundan ismini almıştır. Ayrıca “Develi Cıvıklısı” 2008 yılında Develi Belediyesi tarafından patentlenmiştir.

Develi cıvıklısı hangi etten yapılır?

ÜNLÜ DEVELİ CİVİKLİSİ KARARI: Koyunun bel ve kaburga etinin sinirleri çıkarıldıktan sonra çift bıçakla elle doğranır ve bir gün bekletilir. Bir gün sonra, bitmiş ete incecik doğranmış soğanlar eklenir. İstenirse domates ve biberler incecik doğranır ve posa ile karıştırılıp püre haline getirilir.

Develinin neyi meşhur?

Kış hazırlıkları Develi’de kadınların en önemli faaliyetlerindendir. Bunların başında pastırma, sosis, kavurma, erişte, pekmez, köfte, turşu, yufka yapımı, bulgur pişirme, gendi, sosis yapımı ve sebze kurutma gelmektedir.

Develi nerenin ilçesidir?

1926 yılına kadar Kozan’a bağlı olan Develi, 1926 yılında Kozan ilinin ilçeye dönüştürülmesiyle Kayseri’ye bağlanmıştır. Tekir Yaylası güzergahı ile Kayseri’ye 45 km, İncesu güzergahı ile 86 km uzaklıkta bulunan ilçe, Kayseri’nin en büyük ilçesidir. Yüzölçümü 1887 km², deniz seviyesinden yüksekliği 1150 metredir.

Pide çeşitleri nelerdir?

Pide ÇeşitleriKaşer PideKıymalı PideDondurulmuş PideSucuk PidePastalı PideKavrulmuş PideIspanaklı PidePatatesli PideKarışık Pide

Develi cıvıklısı farkı ne?

Yöreye özgü olması, cevikli’yi benzer ürünlerden ayıran en dikkat çekici özelliktir. Ayrıca kullanılan unun tip 2 un, randımanı %74-76 olan buğday unu olması, kepek oranının yüksek, gluten oranının normal olması da slime hamurunu farklı kılan etkenler arasındadır.

Pidenin yumuşak olması için ne yapmalı?

Yassı ekmek hamurunda kullanılan mayayı, ılık suyu ve ılık sütü doğru bir şekilde birleştirmek önemlidir. Kuru veya yaş maya kullanımı hamurun tadını ve şeklini doğrudan etkiler. Yumuşak yassı ekmek hamuru tarifi için yaş maya kullanabilirsiniz.

Develi cıvıklısı kaç kalori?

Tarifimizin bir porsiyonu yaklaşık 390 kaloridir.

Develi nereli?

Develi aslen Tarsusludur. Ancak aile yaşlılıklarında Mersin’e taşınmıştır.

Develi Alevi mi?

Kayseri Alevileri genellikle Sarız, Develi ve Sarıoğlan ilçelerinde yaşarlar; ancak Tomarza ve Pınarbaşı ilçelerinde de yoğunlaşmışlardır. Toplamda, Kayseri’de 53 Alevi köyü bulunmaktadır. Çoğunluğu Sînemî ve Koçgiri aşiretlerinden Kürtler olmasına rağmen, Türkler Sarıoğlan ve Tomarza’da yoğunlaşmıştır.

Kayseri’nin neyi meşhur yemek?

Kayseri’nin meşhur yemekleri: Yağlama (Şebit) Pastırma Çiriş yemeği Kayseri mantısı, sümüklü, kurşun aşı, sucuk köfte Örgü pilav Diğer ürünler…

Konya’nın neyi meşhur?

Konya’nın Meşhur YemekleriEtli Ekmek.Arabaşı ÇorbasıTirit KebabıKonya Papara.Mevlana Böreği.Konya ÇebiçBamya ÇorbasıErişteli Yoğurt ÇorbasıDaha fazla ürün…

Mayasız hamurdan pide olur mu?

Tabi ki pide mayasız da yapılabilir. ☺Ve çok güzel olur. 👌 Hafif çıtır olmasını istediğim için biraz sirke ekledim ve mayasız olmasına rağmen mayalı pide kadar lezzetliydi. Yumuşak ve çıtır olarak nasıl tarif edeceğimi bilmiyorum. En iyisi denemek.

Pide içine sıvı yağ konur mu?

Yağ, salça ve baharatları ekleyip elinizle iyice yoğurun ve malzemeleri birbirine karıştırın. Kıymanız yağsızsa yağ miktarını artırın. Pide karışımı katıysa lezzetli olmayacaktır. Hafif sulu olacak şekilde ayarlayın.

Karisik pide içinde ne var?

İçerisinde dana eti, sosis dilimleri, taze sebzeler ve çeşitli peynir çeşitleri bulunmaktadır. Özenle seçilmiş malzemeler hamurun üzerine yerleştirilerek lezzetli bir tat elde edilir.

Pide unu farklı mı?

Ayrıca, pide, kızarmış et, sosis ve pastırma ile bazı şarküteri malzemeleriyle birlikte pideye garnitür olarak hazırlanmaya başlanmıştır. Pide hamuru beyaz buğday unundan yapılır. Başka un kullanılmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Buğday Tenli Escort