ALO 170 hangi konularda yardımcı oluyor?
Kayıt dışı iş şikayetleri ALO 170 üzerinden yapılabilir. Kontrollerin yapılabilmesi için söz konusu işyerinin adı, tam adres bilgileri ve sigortasız kişilerin isimlerinin bilinmesi gerekir. Anlaşmalı boşanma şikayetleri ALO 170 ihbar hattı üzerinden kabul edilir.
170 nolu telefon ne işe yarar?
Çalışma Hayatı İletişim Merkezi “ALO 170”i günün 24 saati, haftanın 7 günü arayabilirsiniz. İletişim merkezimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sağlanan tüm hizmetler hakkında bilgi ve çözümler sunar.
170 şikayet edince ne olur?
İş Güvenliği Kanunu’nun gerekliliklerine uymayan işletmeler, çalışanlardan gelen raporlara dayanarak denetlenir. Denetleme sonucunda müfettişler cezai yaptırımlar uygular. İşverenler, hem kendileri hem de çalışanları için OSGB şirketlerinin hizmetlerini kullanarak İş Güvenliği Kanunu’na uymakla yasal olarak yükümlüdür.
170 ihbar edenin kimliği açıklanır mı?
170 İhbarcının kimliği açıklanacak mı? İhbar eden kişinin kimliği kolluk kuvvetleri tarafından korunacak ve asla üçüncü taraflara açıklanmayacaktır.
ALO 170 nelere bakıyor?
İletişim Merkezimiz, çalışma hayatı ve sosyal güvenliğe ilişkin her türlü soru, öneri, eleştiri, ipucu, şikâyet, başvuru ve taleplerinizi kabul etmektedir.
170’de hangi sorular sorulur?
ALO 170 numarası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı adına hizmet verir. Bireylere sosyal hakları hakkında bilgi verir. İş hukuku ile ilgili soruları yanıtlar. Bu konularda bilgi almak isteyen vatandaşlar 170’i arayabilir.
İşyeri şikayeti nereye yapılır?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi “ALO 170”
ALO 170 cep telefonundan nasıl aranır?
Ancak Alo 170 ihbar hattına gönderilen talep/bildirim/şikayet daha sonra hukuki uyuşmazlığın konusu haline gelirse mahkemede gizlilik ortadan kalkacaktır. Son olarak Alo 170 Çağrı Merkezi’ne dünyanın her yerinden +90 216 170 11 22 numarasından ulaşılabilmektedir.
170’den iş başvurusu nasıl yapılır?
İŞKUR İnternet Şubesi Alo 170 iletişim hattından. En yakın İŞKUR birimine şahsen başvuruda bulunarak.
Şikayet ettikten sonra ne olur?
Cumhuriyet savcılığı, ihbar veya şikâyetçinin beyanına dayanarak, suçlamanın bir suç olduğu sonucuna varırsa, derhal bir soruşturma başlatır. Soruşturma sırasında deliller toplanır. Tanıklar sorgulanır, deliller elde edilir veya bilirkişi raporları düzenlenir ve ilgili makamlara tutuklama emri çıkarılarak iddianın doğruluğu kontrol edilir.
Şikayet eden kişinin kimliği açıklanır mı?
CİMER’e şikayette bulunan kişilerin kimliğinin açıklanıp açıklanmadığı sıkça sorulan bir sorudur. CİMER’e yapılan başvurularda şikayette bulunan vatandaşların kimliği gizli tutulmaktadır.
CİMER’e şikayet edince ne olur?
CİMER şikayetinin sonucu nedir? CİMER’e yapılan şikayet başvuruları ilgili kamu kuruluşuna iletilir ve bu kuruluş tarafından incelenir. Başvuru sahibine başvurunun sonucu bildirilir. Şikayet başvuruları en geç 30 gün içinde işleme alınır.
Polise ihbar eden kişi öğrenilir mi?
Ne yazık ki, bu gizlilik mevcut değildir. İlgili kişi polis karakolunda bir memuru tanıyorsa, olayı kimin bildirdiğini hemen bilecektir.
İsimsiz ihbar dikkate alınır mı?
Güven ortamı yaratabilirseniz, anonim bir rapor gerekli olmayabilir. Bazı daha ciddi durumlarda, isimleri gizli tutmak önemli olabilir. Ancak, anonim iddiaların değerlendirilmesi zor olabilir ve şirketin bildirilen konuyu çözme yeteneğini etkileyebilir.
Sigortasız işçi çalıştırma cezası 2024 ne kadar?
Bu durumun tespiti halinde, işyerinde sigortasız işçi çalıştıran işverene, işçinin bir ay süreyle sigortasız çalıştırılması halinde 2024 yılı tutarında 20.516 TL idari para cezası verilmesi gerekmektedir. Bu para cezasının verilmesi için 10 yıllık zamanaşımı süresi öngörülmüştür.
İş yerini hangi konularda şikayet edebilirim?
İşyerinizde sigortasız işçi çalıştırma, ücret, kıdem, ihbar tazminatı, fazla mesai, yıllık izin, iş sağlığı ve güvenliği, mobbing, sendikal haklar, işsizlik ödeneği gibi iş hukuku konularında şikayette bulunmak istiyorsanız Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvurabilirsiniz.
Haksız yere sosyal yardım alanları nereye şikayet edebilirim?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı – Alo 183.
Emekli maaş itirazı nereye yapılır?
Sosyal Sigorta KurumuÇalışma ve Sosyal Sigorta İletişim Merkezi “ALO 170”
Kıdem tazminatı verilmezse nereye başvurulur?
Maaşını alamayan çalışanın nereye başvurabileceği sorusunun cevabı, çalışanın mahkemeye başvurması gerektiğidir. Bu bağlamda maaşını alamayan çalışanın yetkili iş mahkemesine başvurması ve dava açması gerekmektedir.