İçeriğe geç

Cahilin Zıt Anlamlısı Ne Demektir

Cahilin zıt anlamı nedir?

Buna göre “cahil” kelimesinin zıt anlamlıları “akıllı, eğitimli, bilgili, eğitimli, yetenekli”dir. Bu zıt anlamlıları daha iyi ayırt etmek için şu cümle örneklerine bakabilirsiniz: Cehaletle başa çıkmak için eğitime yatırım yapmak gerekir.

Alıcı zıt anlamlısı nedir?

Alıcı kelimesinin iki farklı zıt anlamı vardır. Bunlardan birincisi bağışçı, ikincisi bağışçıdır.

Kirlinin zıt anlamlısı nedir?

1- Temiz: Temiz kelimesi hem gerçek anlamda hem de mecaz anlamda, kirli gibi kullanılabilir. 2- Pak: Genellikle pak şeklinde kullanılır.

Zıt anlamlı alacak nedir?

Aynısı “talep” kelimesinin zıt anlamı için de geçerlidir. “Talep” kelimesinin zıt anlamı; vermelidir.

Cahilin sözlük anlamı nedir?

“Cahil” kelimesi, farkında olmayan veya bilişsel uyumsuzluk ve diğer bilişsel bozukluklar yaşayan bir kişiyi tanımlayan bir sıfattır ve önemli bilgi veya gerçeklerden habersiz olan insanları tanımlayabilir.

Zıt anlamlısı nedir?

Anlamları birbirinin tam tersi olan kelimelere zıt anlamlı kelimeler denir.

Zıt anlam örnekleri nelerdir?

Zıt anlamlılar listesiAcı-TatlıAç-Dolu.Hafif-KapalıHafif-Karanlık.Mütevazı-Küstah.Üstün-Alt.Arka-Ön.Hafif-Karanlık.Daha fazla makale…•27 Mart 2023

Ölünün zıt anlamlısı nedir?

Canlı kelimesinin ilk anlamı diridir.

Cevabın cevabın zıt anlamlısı nedir?

Cevap kelimesinin zıt anlamlısı sorudur. Soru kelimesine ek olarak, soru kelimesi de cevap kelimesinin bir diğer zıt anlamlısıdır. Soru ve soru kelimeleri eş anlamlı kelimelerdir.

Yaşlının zıt anlamı nedir?

Yaşlı kelimesinin zıt anlamı “genç, yavrum”dur.

Hamın zıttı nedir?

Çiğ kelimesinin zıt anlamlısı olgun kelimesidir.

Sabah zıt anlamlısı nedir?

“Sabah” kelimesinin zıt anlamlısı olan kelimelerden biri de “akşam” kelimesidir. Sabah kelimesinin zıt anlamlısı ise akşam kelimesidir.

Kötünün zıttı nedir?

Cümledeki “Worse” kelimesi “Kötü Kalite” veya “Düşük Standart” anlamına geliyorsa, anlamı “En İyi” veya “Yeterli”dir. Ve “worse” kelimesinin anlamı “hoş olmayan” veya “çok arzu edilmeyen” ise, zıt anlamı “iyi” olur. “Worse” kelimesinin zıt anlamı “daha iyi”dir.16 Şubat 2020Cümledeki “worse” kelimesi “kötü kalite” veya “düşük standart” anlamına geliyorsa, anlamı “en iyi” veya “nitelikli”dir. Ve “worse” kelimesinin anlamı “hoş olmayan” veya “çok arzu edilmeyen” ise, zıt anlamı “iyi” olur. “Worse” kelimesinin zıt anlamı “daha iyi”dir.

Zaferin eş anlamlısı nedir?

Zafer (Arapça ظفر kökünden) veya aynı anlamda zafer ve galibiyet, (İngilizce: Victory, Latince Victoria kökünden.)

Boy zıt anlamı nedir?

Bu kelime genellikle yükseklik kelimesiyle bir bütün olarak düşünülür. Bu şekilde yukarıdaki kelimenin zıt anlamı olarak düşünülür. Yükseklik kelimesinin zıttı nedir? En kelimesi Türkçede boy kelimesinin zıttı olarak geçer.

Bana 15 tane zıt anlamlı kelime söyler misin?

Zıt anlamlılar listesiAcı-TatlıAç-Dolu.Hafif-KapalıHafif-Karanlık.Mütevazı-Küstah.Üstün-Alt.Arka-Ön.Hafif-Karanlık.Daha fazla makale…•27 Mart 2023

Sız siz eki zıt anlam yapar mı?

-sız / – sen, -suz / – süz Bu -lı / – li eki, -lu /-lü ekinin olumsuzudur. Olumsuz sıfatlar yapar.

Sakin zit anlami ne?

“İnsanlar sessiz ortamlarda huzur bulurlar” cümlesi, bu kelimenin cümle içinde sıfat olarak kullanıldığı bir kelimedir. Bu kelimenin zıttı ise angry (öfkeli) kelimesidir.

Zıt anlamlı kelime ceza nedir?

Ceza kelimesinin zıt anlamlısı olan bir kelime vardır. Bu kelime günlük hayatta da sıkça kullanılan “ödül” kelimesidir. Her iki kelime de halk arasında sıkça kullanılır ve Türk Dil Birliği kapsamında geçerlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Buğday Tenli Escort