İçeriğe geç

Asansör Bakımı Neleri Kapsar

Asansör bakımında neler yapılır?

Asansör boşluğu, asansör kabininin üst kısmı ve makine dairesi temizlenmelidir. Asansörlerin kapı kilitleri her bakımda kontrol edilmelidir. Asansör kapısının camında kırık veya çatlak olup olmadığı kontrol edilmelidir. Asansör rayları yağlanmalıdır15 Şubat 2023

Asansör denetiminde nelere bakılır?

Yıllık asansör muayenesi nedir? Her ay bakımı yapılan asansörünüzün düzgün bir şekilde bakımı yapılıp yapılmadığını, muayene sırasında hayatınıza ve malınızın güvenliğine tehdit oluşturup oluşturmadığını ve varsa hangi kusurlara sahip olduğunu belirlemekle ilgilidir. Yasa gereği bunun yılda en az bir kez yapılması zorunludur.

Asansör bakımı garanti kapsamına girer mi?

Asansörün bakımında görevli taraflar asansörü kuran kişi veya yetkili servisidir. Bu taraflar bina yöneticisi ile sözleşme yapmak ve gerektiğinde asansör bakımını yapmakla yükümlüdür. Bu süre garanti süresi boyunca aylık bakım ve servisi kapsar.

Her ay asansör bakımı zorunlu mu?

Asansörünüzün “aylık bakımını” yapan şirketle bir bakım sözleşmesinin olması zorunludur. Asansörünüz yılda en az bir kez A Tipi bir muayene kuruluşu (VE ilçemizdeki Uluslararası Muayene ve Gözetim Şirketi) tarafından muayene edilmelidir.

Aylık asansör bakımı kaç TL?

Sitemizde 2 adet asansör bulunmaktadır. Bu asansörlerin aylık bakım ücretleri 2022 yılında 200 TL iken, 2023 yılında bir asansörün bakım ücreti 200 TL’den %400 artarak 800 TL’ye çıkarılmıştır.

Asansör bakım giderlerini kim öder?

Bu nedenle 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu’nun Asansör Yönetmeliği’ne göre asansörlerin bakım ve işletimi için gerekli giderler daire veya site aidatına dâhil olup tüm kat malikleri tarafından karşılanmaktadır.

2024 asansör Muayene Ücreti Ne Kadar?

2024 Asansör Muayene ÜcretleriDURAK SAYISI0-56-10MUAYENE ÜCRETİ1981,30 TL2242,70 TL2 satır daha

Asansör yıllık bakım ücreti 2024 ne kadar olacak?

TASİAD’ın 2024 yılı için önerdiği aylık asansör bakım fiyatları. SINIF I: TS ISO 4190 İNSAN TAŞIMA AMAÇLI ASANSÖRLER. Ticari tip (Alışveriş merkezleri, marketler, iş merkezleri gibi tesisler). 7.500,00 TLKamu tipi (Metro, havaalanı, tren istasyonu gibi tesisler) 10.

Asansör halatı kaç yılda değişir?

Asansör halatlarının ömrü çeşitli etkenlere bağlı olup kesin bir süre belirlemek zordur. Ancak asansör halatlarının genellikle 15 ila 25 yıl arasında bir ömre sahip olduğu söylenebilir. Bu süre halatın kalitesi, kullanım sıklığı, çevre koşulları ve düzenli bakım gibi etkenlere bağlı olarak değişebilir.

Asansör bakımı kiracı öder mi?

Kiracı bozuk asansörün parasını öder mi? Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre, mülk sahibi binanın bakım ve onarım masraflarını üstlenir. Asansör binanın ayrılmaz bir parçasıdır ve kira sözleşmesinde aksi belirtilmediği sürece kiracı bu masraflardan sorumlu değildir.

Girişim katları asansör parası öder mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu, Madde 20 C: Yani asansör veya merdiven kullanılmasına bakılmaksızın tüm daireler bakım yükümlülüğünden kurtulamaz. Bu masraf kat mülkiyeti kanunu uyarınca dava yoluyla kaçınılırsa mahkeme bu masrafı yükümlülükten kurtulan kişiye geri öder.

Asansör bakımı hangi hesapta izlenir?

Cevap: Kiraladığınız fabrikanın asansör maliyeti, asansörün taşıma kapasitesini veya söz konusu asansörün mali değerini artıran giderlerden oluşuyorsa, bunlar 264 nolu özel gider hesabına kaydedilmelidir.

Asansör giderlerine kimler katılmaz?

Yönetim planında asansör masraflarının zemin kattaki kişiler tarafından karşılanıp karşılanmayacağı belirtilmemişse, kat malikleri kurulu zemin kattaki kişilerden asansör masraflarının alınmayacağına karar verebilir. Ancak kat malikleri kurulu yönetim planına aykırı bir karar alamaz.

Asansör bakımı kime aittir?

Örneğin asansör servis bedeli, elektrik bakımı, yıllık periyodik muayene bedeli kiracı tarafından karşılanırken, asansörün değiştirilmesi, yeni parça eklenmesi gibi masraflar daire sahibine aittir.

Asansör periyodik bakımları kaç ayda bir yapılır?

2015 Asansör Yönetmeliği’nden alıntı yapmak gerekirse, bunlar “yılda en az bir kez gerçekleştirilmesi gereken” kontrollerdir. Düzenli muayene, aylık asansör bakımından biraz daha fazla ayrıntıyı kapsar.

Asansör temizliği neyle yapılır?

Asansör zeminleri çamaşır suyu ve su karıştırılarak yapılan ürünlerle veya zeminler için mevcut yüzey temizleyicileriyle temizlenebilir. Aynı zamanda asansörün ayna, düğme ve kapıları gibi metal kısımları asansör cilasıyla dezenfekte edilebilir ve parlatılabilir.

Asansör halatları yağlanır mı?

Halatları yüksek yoğunluklu greslerle yağlamak için uygulama koruyucu eldivenler kullanılarak elle yapılır. Yağlayıcıyı uygulamadan önce halat kuru ve temiz olmalıdır. Islak halat yağlamasından kaçınılmalıdır. Aksi takdirde nem nüfuz edebilir ve korozyona neden olabilir.

Asansör bakımında hangi yağ kullanılır?

Hidrolik asansörler için genellikle ISO VG 32, 46 veya 68 viskozite sınıfındaki hidrolik yağlar tercih edilirken, dişli sistemlerinde No. 90 gibi yüksek viskoziteli yağlar kullanılabilir. Asansör sisteminde kullanılan yağın türü, sistemin tasarımına ve gereksinimlerine uygun olmalıdır.

Asansör bakım süresi ne kadar?

“Asansörlerin her ay düzenli bakımının yapılması zorunludur.” Asansörlerin daha güvenli ve konforlu bir şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla hazırlanan Asansörlerin Bakımı, İşletilmesi ve Düzenli Muayenesine Dair Yönetmelik, 24 Haziran 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Buğday Tenli Escort