İçeriğe geç

Anımsamak Kelimesi Ne Anlama Gelir

Anımsamakın anlamı nedir?

“Hatırlamak” kelimesi genellikle hatırlanan ve akla gelen şeyler için kullanılır. Bir kişi unuttuğu veya düşünmediği bir şeyi hatırladığında buna hatırlama denebilir.

Anımsatan ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: hatırlatıldı.

Hatırlamak ve anımsamak eş anlamlı mı?

Hatara kelimesinden türetilen “hatır”, Türkçede “hatırlamak” ve “akla gelmek” anlamına gelir. Hatırlamak, unutulmuş veya unutulmuş bir şeyi gündeme getirmek ve geri çağırmak anlamına gelir.

Anın sözlükteki anlamı nedir?

Tek kelime: En kötü koşullarda bile yelken açıp kürek çekebilen, üç direkli büyük bir savaş gemisi.

Çağrışımsal ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu’na göre sözcük çağrışımı, belirli şeyleri hatırlatan bir görüntü, düşünce veya davranış olarak kabul edilir. Sözcük çağrışımı ise çağrıştırmak, anımsatmak anlamında kullanılır.

Anırıyor ne demek?

bağırmak, haykırmak; (eşek) bağırır.

Kelime çağrışımı nedir?

Dilbilgisi Terimleri Sözlüğü’nde (1992: 65) çağrışımı, “bir sözcüğün anlam, biçim ve ses yakınlığı yoluyla başka sözcüklerle kurduğu bağ” olarak açıklayan Korkmaz, birbirini çağrıştıran sözcüklere değinir; ağaç, çorak, verimsiz; gel, gör, bil; onur, ciddiyet, ağırbaşlılık, resmiyet, dinginlik vb. örnekler verir.

Anımsamak zıt anlamlısı ne?

Hatırlama eylemi bir tür unutmama olarak tanımlanabilir. Bu kelime farklı yazılsa da “remember” kelimesiyle aynı anlama gelir. Bu kelimelerin zıttı ise forget kelimesidir.

Hatırlamak yerine ne kullanılır?

“Hatırlamak” kelimesinin eş anlamlısı, dilimize Arapçadan gelen “hatırlamak” kelimesidir. Bu iki kelime cümlede birbirinin yerine kullanılabilir.

Unutmanın eş anlamı nedir?

Arapça “nisyān” kelimesi Türkçede hem “unutmak” hem de “terk etmek” anlamına gelir.

Anı denince akla ne gelir?

Edebiyatta anılar, kişisel yaşamın tamamını veya belirli bölümlerini kapsayan ve o dönemlerdeki gözlemleri ifade etmeye yarayan metinlerdir. Otobiyografiyle karıştırılabilen anılar, dış olaylara verdikleri önem bakımından ondan farklıdır.

Anı ne demek tıp?

Eski hocalarımızın deyimiyle: “Ani işitme kaybı kulak krizidir.”

Ananın anlamı nedir?

Anne veya ana, doğuran, ona bakan veya doğurmadığı bir çocuğu evlat edinen ve ona bakan dişi bir varlıktır.

Anıeş anlamı nedir?

“Hafıza” kelimesinin eş anlamlıları hatıra ve yadigardır.

Anırıyor ne demek?

bağırmak, haykırmak; (eşek) bağırır.

Duyumsamaz ne demek?

Algı, TDK’da ilk açıklanan anlamıyla “duyular aracılığıyla algılama” olarak tanımlanır. Daha iyi anlamak için, “hissetmek” kelimesinin bir cümlede örneklerle kullanımına bakalım: “Bu yaz sıcağında, tenimde aniden esen rüzgarın hissi beni serinletti ve kendimi tazelememe yardımcı oldu.”

Yadsımak nedir?

İnkar, bir kişinin gerçekleştirdiği, söylediği veya gözlemlediği olayların ve eylemlerin sanki gerçekleşmemiş veya gerçekleşmemiş gibi davranmasıdır. İnkar, eşanlamlısı olarak da kabul edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Buğday Tenli Escort